Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αυστηρή προειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα από ΗΠΑ για νέα δοκιμή πυραύλου

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε την Πέμπτη έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ο πύραυλος Hwasong-17 είναι ικανός να φέρει πυρηνική κεφαλή και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας μπορεί να απειλήσει αμερικανικά εδάφη.

Την Παρασκευή το κράτος της Βόρειας Κορέας δημοσίευσε μάλιστα και βίντεο για τον συγκεκριμένο πύραυλο με πρωταγωνιστή τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Ο Λευκός Οίκος φάνηκε να επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα της δοκιμής του βορειοκορεάτικου πυραύλου σε μια δήλωση που καταδικάζει τις ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ και προειδοποιεί ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

«Η πόρτα δεν έχει κλείσει για τη διπλωματία, αλλά η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να σταματήσει αμέσως τις αποσταθεροποιητικές της ενέργειες», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπάιντεν Τζεν Ψάκι. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια τους, της Δημοκρατίας της Κορέας και των Ιαπώνων συμμάχων» προειδοποίησε η Ψάκι.

Διαβάστε ακόμα: 28 παραβιάσεις από Τουρκικό UAV και CN-235 – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα