Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Δείτε Ρωσική επίθεση σε Ουκρανικό σύστημα S-300 στο Μικολάιβ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να στόχευσαν και κατέστρεψαν μια ουκρανική συστοιχία πυραύλων αεράμυνας S-300 στην περιοχή Μικολάιβ (Νικολάγιεφ). Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε χθες, σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στον πόλεμο καθώς τα συστήματα S-300 δεν είναι ανεξάντλητα για την Ουκρανική πλευρά.

Σύμφωνα με τον Igor Konashenkov, τον εκπρόσωπο τύπου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, η επίθεση ήταν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν διάφορα τμήματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Επιχειρησιακά/τακτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, πυραυλικά μέσα και πυροβολικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προκάλεσαν ζημιές στο ανθρώπινο δυναμικό και το στρατιωτικό υλικό του εχθρού σε 152 περιοχές. Επιπλέον, μια συστοιχία αεράμυνας S-300 καταστράφηκε κοντά στον οικισμό Zelyony Gai στην περιοχή Nikolayev», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και βίντεο από την επίθεση στο Ουκρανικό S-300.

Το σύστημα αεράμυνας S-300, γνωστό για την ικανότητά του να εμπλέκει ένα ευρύ φάσμα εναέριων απειλών, θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα στο οπλοστάσιο της Ουκρανίας. Η καταστροφή του σηματοδοτεί ένα σημαντικό πλήγμα στην ικανότητα της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει τη ρωσική αεροπορική υπεροχή.

Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με το περιστατικό.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα