Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

"ΧΑΖΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ" – ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

“Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη έχουν άμεσο αντίκτυπο στη χώρα μας. Λόγω της άφιξης χιλιάδων μισθοφόρων και εξτρεμιστών, μια άμεση επέμβαση είναι πλέον νόμιμη”, δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Abdulfatah Al-Sisi.

“Αιτούμαστε πολιτικό διάλογο, αλλά οι γραμμές της Σύρτης και της AlJufra είναι ΚΟΚΚΙΝΕΣ γραμμές για τη Λιβύη και την Αίγυπτο”, πρόσθεσε ο Al-Sisi.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος δήλωσε επίσης πως οποιαδήποτε άμεση αιγυπτιακή επέμβαση στη Λιβύη έχει πλέον γίνει νόμιμη καθώς θα στοχεύει στην κατάπαυση του πυρός.

“Εάν αποτύχουν οι πολιτικές συνομιλίες και ο λαός της Λιβύης ζητήσει τη βοήθειά μας, ο αιγυπτιακός στρατός θα επέμβει μαζί με τον LNA. Όποιος πίστευε ότι μπορούσε να διασχίσει τη γραμμή Sirte – Al-Jafra είναι παραληρηματικός επειδή αυτές οι περιοχές είναι μια κόκκινη γραμμή για την προστασία της αραβικής και της αιγυπτιακής εθνικής ασφάλειας”.

“Να είστε έτοιμοι να εκτελέσετε οποιαδήποτε αποστολή εντός ή εκτός των συνόρων μας, εάν κριθεί απαραίτητο”, είπε απευθυνόμενος στον Αιγυπτιακό Στρατό.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα