ΧΑΛΑΣΕ Η ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Δεν πάτησε στα Βαρώσια ο «Σουλτάνος»

ΧΑΛΑΣΕ Η ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Δεν πάτησε στα Βαρώσια ο «Σουλτάνος»

Το προκλητικό show του ξεκίνησε ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα, αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί αργά το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο Τούρκος πρόεδρος έβγαλε λόγο από το ψευδοκοινοβούλιο των Κατεχόμενων στον οποίο μεταξύ άλλων χαρακτήρισε “ηρωικό έπος” και “επικό αγώνα” την τουρκική εισβολή του 1974 και για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι δήθεν οι Έλλαδίτες και οι Ελληνοκύπριοι είναι οι εισβολείς στο νησί και όχι οι Τούρκοι.

Επιπλέον ανακοίνωσε την ανέγερση νέων κτιρίων που λειτουργήσουν ως δήθεν “Βούλή” και “Προεδρικό μέγαρο” αφού όπως είπε “ο τουρκοκυπριακός λαός δεν έχει αυτά που του αξίζουν”.

“Θέλουμε επίσης να φτιάξουμε έναν Εθνικό Κήπο. Αυτή είναι η απόδειξη της ύπαρξης ενός κράτους. Με την υλοποίηση αυτού του έργου, κάποιος θα μπορέσει να δει τι είδους κράτος είναι η Βόρεια Κύπρος. Νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να μετατρέψουμε αυτό το ιστορικό κτίριο, όπου ανακηρύχθηκε η ΤΔΒΚ, σε μουσείο και να το αφήσουμε σε νέες γενιές”, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Παρά τις δηλώσεις όμως και τις κατηγορίες του, μέχρι στιγμής τουλάχιστόν δεν έχει περάσει ούτε έξω από την Αμμόχωστο και ούτε αναφέρθηκε στο άνοιγμά της. Ίσως τελικά ο δήθεν “ατρόμητος” Ερντογάν να μην τόλμησε να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή και προκλητική κίνηση βλέποντας πως όλοι είναι ξεκάθαρα εναντίον του και αφου δέχτηκε προειδοποιήσεις και από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ.

Share
Translate »