Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

C-130J για την ΠΑ: Επίσημο το ελληνικό ενδιαφέρον

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Έχει γίνει γνωστό το τελευταίο καιρό ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποσύρει τα C-130J της. Προφανώς είναι μια κίνηση με ενδιαφέρον και για την Ελλάδα μιας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα των μεταγωγικών είναι αρκετά.

Με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΘΑ φαίνεται να φανερώνει το ενδιαφέρον της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αεροσκάφη αυτά. Συγκεκριμένα:

«Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ακολούθου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ), Captain Alexander Bush, στελεχών της Defence Equipment Sales Authority (DESA), κ. Adrian Thurgood (Deputy Head Sales) και κ. Nicholas Head (Air Equipment Sales), καθώς και του εκπροσώπου της εταιρείας «Marshall», κ. Johanne Harrison (Foreign, Commonwealth & Development Office), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η διεξαγωγή συζήτησης-ενημέρωσης επί της επικείμενης πώλησης των αεροσκαφών C-130J του ΗΒ, για την οποία η εταιρεία «Μarshall» έχει οριστεί εξωτερικός συνεργάτης.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γενικά, τα C-130J του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για την Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι έχουν ακόμα πολλές ώρες πτήσης διαθέσιμες και είναι νεότερα από τα C-130B/H που έχουμε αυτή ενώ με την προσθήκη τους θα λυνόταν το πρόβλημα των διαθεσιμοτήτων.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα