Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bell V-280 Valor: Επιλέχθηκε ως αντικαταστάτης των UH-60 Black Hawk

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών ανέθεσε τη σύμβαση για την ανάπτυξη του μελλοντικού αεροσκάφους επίθεσης μεγάλης εμβέλειας (Future Long-Range Assault Aircraft) στο τμήμα Textron’s Bell, για την αντικατάσταση όλων των ελικοπτέρων τύπου Black Hawk με το Bell V-280 Valor.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά απο διαγωνισμό που διεξήχθη μεταξύ της Sikorsky / Boeing και της BELL.

Η ομάδα της Sikorsky και της Boeing είχε προσφέρει ένα ελικόπτερο, το οποίο χρησιμοποιεί δύο έλικες που περιστρέφονται σε αντίθετες κατευθύνσεις για να παρέχουν καλύτερη σταθερότητα από τα υπόλοιπα ελικόπτερα. Ωστόσο, η πρόταση της Bell για το V-280, ένα αεροσκάφος που μοιάζει αρκετά με το V-22 Osprey, κέρδισε στο διαγωνισμό.

Bell V-280 Valor: Επιλέχθηκε ως αντικαταστάτης των UH-60 Black Hawk
PHOTO By Danazar – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83219670

Γύρω στο 2030, περίπου 2.000 ελικόπτερα Black Hawk και περίπου 1.200 επιθετικά ελικόπτερα Apache πρόκειται να αποσυρθούν σταδιακά με την είσοδο του ελικοπτέρου επόμενης γενιάς, το οποίο αποτελεί μέρος μιας αρχικής προμήθειας αξίας έως και 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αεροσκάφη Tiltrotor κατασκευάζονται για το πρόγραμμα Future Vertical Lift (FVL) που «τρέχει» από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών και η Bell με την Lockheed Martin συνεργάζονται για να δημιουργήσουν το Bell V-280 Valor το οποίο και επιλέχθηκε στον διαγωνισμό.

Το αεροσκάφος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2013, στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Το V-280 πέταξε για πρώτη φορά στις 18 Δεκεμβρίου 2017, στο Amarillo του Τέξας.

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα