ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Τρομακτική η κατάσταση στην Τουρκία

ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Τρομακτική η κατάσταση στην Τουρκία

Η Τουρκία θα αποτελέσει αντικείμενο της συνόδου κορυφής της ΕΕ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή της ΕΕ έθεσε στο τραπέζι πρόταση σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα λάβει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στέγαση προσφύγων μέχρι το 2024 όμως ο Αυστριακός Καγκελάριος όρισε τα “πλαίσια” που θα πρέπει να γίνει η συμφωνία αυτη.

“Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάρει πρόσθετα χρήματα στα χέρια της, αυτο θα είναι θετικό βήμα, ωστόσο αυτο θα πρέπει επίσης να συνδεθεί με την αποτροπή της παράνομης μετακίνησης ανθρώπων”, δήλωσε ο Κουρτς.

Ο Κουρτς επεσήμανε όμως την τρομακτική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία λέγοντας: “Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία είναι τρομερή. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό”.

Οι παραβιάσεις αυτές εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα εκεί, τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι τρομερά περιορισμένες”.

Ο Κουρτς χαιρέτισε την ταχεία αντίδραση της ΕΕ στις εξελίξεις στη Λευκορωσία, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν επιθυμεί ενισχύουν συνεχώς την Τουρκία. “Ως Ευρωπαική Ένωση, δεν θα είμαστε αξιόπιστοι εάν έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά”, δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Share
Translate »