Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Ινδία δοκίμασε επιτυχώς το «Autonomous Flying Wing Technology Demonstrator»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) της Ινδίας την Παρασκευή, ο οργανισμός ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη πτήση του UAV επίδειξης τεχνολογίας, Autonomous Flying Wing Technology Demonstrator.

Το Ινδικό μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από το Aeronautical Development Establishment (ADE), το οποίο είναι το κορυφαίο ερευνητικό εργαστήριο της Ινδίας.

Το UAV (Autonomous Flying Wing Technology Demonstrator) χρησιμοποιεί κινητήρα turbofan και μοιάζει σχεδιαστικά αρκετά με το πρόγραμμα UCAV nEUROn που συμμετείχε και η Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση του το DRDO αναφέρει:

«Λειτουργώντας πλήρως αυτόνομα, το αεροσκάφος πραγματοποίησε μια τέλεια πτήση, συμπεριλαμβανομένης της απογείωσης, της πτήσης και της ομαλής προσγείωσης. Αυτή η πτήση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά την επίδειξη κρίσιμων τεχνολογιών για την ανάπτυξη μελλοντικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και είναι σημαντικό βήμα προς την αυτάρκεια της Ινδίας σε τέτοιες στρατηγικές αμυντικές τεχνολογίες» αναφέρει η ανακοίνωση του DRDO.

Διαβάστε ακόμα: Όχι δεν πούλησαν F-16V στην Τουρκία οι ΗΠΑ στη Μαδρίτη

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα