ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ: Συνεκπαίδευση Ελλάδας και Κύπρου

ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ: Συνεκπαίδευση Ελλάδας και Κύπρου

Ελληνοκυπριακή συνεκπαίδευση και άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ-02/21» πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα νότια της Κύπρου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου εντός ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεκπαίδευση μεταξύ μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και μονάδων της Διοικήσεως Ναυτικού του ΓΕΕΦ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και άσκηση Έρευνας – Διάσωσης με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ-02/21».

Ειδικότερα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ και η Κυπριακή Δημοκρατία με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, τα Παράκτια Περιπολικά (ΠΠ) ΤΣΟΜΑΚΗΣ, ΠΠ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΠ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ένα Ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης, καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κύπρου.

Σκοπός της συνεκπαίδευσης και της άσκησης, τα οποία σχεδιάστηκαν και συντονίστηκαν από το ΓΕΕΦ, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue – SAR), η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας, καθώς και η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας των συμμετεχόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ: https://geetha.mil.gr/synekpaideysi-naytikon-monadon-kai-askisi-ereynas-kai-diasosis-elladas-kyproy-salamis-02-21/

Share
Translate »