ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ: Το Γενικό Επιτελείο απαιτεί παραίτηση Πασινιάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν δήλωσε ότι γίνεται απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στο Ερεβάν, προσθέτοντας ότι ετοιμάζει τηλεοπτικό διάγγελμα.

“Θεωρώ τη δήλωση του Γενικού Επιτελείου μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Προσκαλώ όλους τους υποστηρικτές μας στην Πλατεία Δημοκρατίας. Σύντομα θα απευθυνθώ ζωντανά στο έθνος”, έγραψε ο Pashinyan στο Facebook.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ένοπλων Δυνάμεων της Αρμενίας απαίτησε νωρίτερα από τον Πασινιάν να παραιτηθεί και στη συνέχεια ο Αρμένιος Πρωθυπουργός τον καθαίρεσε.

Στο Ερεβάν πραγματοποιούνται τακτικά διαμαρτυρίες από τις 10 Νοεμβρίου όταν ο Πασινιάν και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, υπέγραψαν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά τη μεσολάβηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συμφωνία, η οποία τερμάτισε τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει τον Σεπτέμβριο στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ), παραχώρησε στο Μπακού εδάφη της περιοχής που προηγουμένως έλεγχε η Αρμενία.

Πολλοί Αρμένιοι ερμήνευσαν τη συμφωνία αυτή ως ήττα για τη χώρα τους. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενωθεί ζητώντας από τον Πασινιάν και την κυβέρνησή του να παραιτηθεί.

Share