ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ F35: “Έστω να μας δώσουν τα λεφτά μας πίσω”

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας είπε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα νομικά της δικαιώματα για να αντισταθμίσει την έξοδό της από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35.

«Έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη απώλεια δικαιωμάτων, αυτή η αδικία πρέπει να εξαλειφθεί», είπε ο Ισμαήλ Ντεμίρ προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει απαραίτητα την επιστροφή της στο πρόγραμμα των F-35 αλλά ζητά να αποζημιωθεί για την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί, μετά την επιλογή των ΗΠΑ να αποπέμψουν την Τουρκία από το πρόγραμμα.

«Ο στόχος όλων των προσπαθειών μας δεν είναι απαραίτητα να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα, αλλά μάλλον να δούμε τις αδικίες και να αποζημιωθούμε για την απώλεια των δικαιωμάτων μας» είπε ο Ντεμίρ.

Η Τουρκία έχει αναθέσει σύμφωνα με την ΕΡΤ στο αμερικανικό δικηγορικό γραφείο «Arnold & Porter», να προστατεύσει τα δικαιώματά της και να ζητήσει αποζημίωση για την αποπομπή της από το αμερικανικό πρόγραμμα κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών F-35 στο οποίο έχει συμβάλλει και οικονομικά.

Share