22.9 C
Athens
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑΤΑΡ: «Έλληνες κάνετε ΟΝΕΙΡΑ οτι θα φύγει ο κατοχικός στρατός»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑΤΑΡ: «Έλληνες κάνετε ΟΝΕΙΡΑ οτι θα φύγει ο κατοχικός στρατός»

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Οι ευχές Μενέντεζ για την Κύπρο και οι νέες προοπτικές

Ολοκληρώθηκε χθές η στρατιωτική παρέλαση στην Λευκωσία με αφορμή...

Οι απειλές Ερντογάν θα συναντήσουν τα Ελληνικά όπλα

Ο Ερντογάν για ακόμα μια φορά προκαλεί ανοιχτά με...

JAVELIN: Σημαντικό ενδιαφέρον του ΓΕΣ για το αντιαρματικό

Πολύ θετικά νέα έχουμε για μια πιθανή προμήθεια νέων...

Η Ταϊβάν ξεκαθαρίζει για την αντίδραση της σε πιθανό ναυτικό αποκλεισμό

Ανώτατος αξιωματούχος της Ταϊβάν είπε στο Reuters ότι ακόμη...

ARGO 22: Ελλάδα και Γαλλία θα δείξουν τα δόντια τους

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ από το «Σάββατο...

Ότι δεν πρόκειται να φύγει ο τουρκικός στρατός από τα κατεχόμενα επανέλαβε και πάλι ο ψευδοπρόεδρος Ερσίν Τατάρ, σε νέο παραλήρημα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του προέδρου Αναστασιάδη.

Απαντώντας σε δηλώσεις του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, σχετικά με την αδιαλλαξία της Τουρκίας στο Κυπριακό και την άρση των εγγυήσεων ο Τατάρ είπε:

“Μέχρι και σήμερα η ελληνοκυπριακή πλευρά απαιτεί την κατάργηση των εγγυήσεων και την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο. Αυτό είναι ένα όνειρο που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

Η μητέρα πατρίδα Τουρκία και το σύνολο του τουρκοκυπριακού λαού αντιτίθενται σε αυτό. Το είδαμε αυτό στο Κραν Μοντάνα. Δόθηκε η απάντηση που χρειαζόταν στον Πρόεδρο της ελληνοκυπριακής διοίκησης Αναστασιάδη, ο οποίος είπε μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις.

Ο Αναστασιάδης, ο οποίος προσπάθησε να παραποιήσει την πραγματικότητα και τα γεγονότα, προσπαθεί να κρύψει την αδιαλλαξία της ελληνοκυπριακής πλευράς και να φορτώσει την ευθύνη για τη μη επίλυση του Κυπριακού στην Τουρκία και στον τουρκοκυπριακό λαό, λέγοντας ότι η Τουρκία ποτέ δεν θέλησε την κατάργηση των εγγυήσεων. Και αυτή είναι μια μάταιη προσπάθεια”.

“Ενώ η μητέρα πατρίδα Τουρκία δήλωσε πολλές φορές από το 1960 και μετά ότι δεν θα παραιτηθεί του εγγυητικού της δικαιώματος που πηγάζει από διεθνείς συμφωνίες, είναι μια μάταιη προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι αυτό ήταν κάτι το νέο. Και ο τουρκοκυπριακός λαός δεν είναι δυνατόν να παραιτηθεί των εγγυήσεων της Τουρκίας. Ο λαός μας γνωρίζει και θυμάται πολύ καλά τι συνέβη στο παρελθόν.

Αν τα τουρκικά αεροπλάνα δεν πετούσαν πάνω από τη Λευκωσία κατά τις επιθέσεις των ματωμένων Χριστουγέννων στις 23 Δεκεμβρίου 1963, ο τουρκοκυπριακός λαός θα υποβαλλόταν σε δολοφονίες και θα αφανιζόταν. Αν τα τουρκικά αεροπλάνα δεν επενέβαιναν στα Κόκκινα, οι αγωνιστές μας και ο λαός της περιοχής θα ρίχνονταν στην θάλασσα” είπε ο Τατάρ.

“Γι’ αυτούς τους λόγους το σύνολο του τουρκοκυπριακού λαού αντιτίθεται στην κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας, στην απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο και στην επιστροφή στην προ του 1974 περίοδο. Το δίδυμο Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων πρέπει να το γνωρίζει αυτό και να πάψει να κυνηγάει κενά όνειρα.

Συμβουλή μου στον πρόεδρο της ελληνοκυπριακής διοίκησης Αναστασιάδη είναι να προσεγγίσει θετικά τις εκκλήσεις μας για διάλογο, την πρότασή μας για λύση που περιλαμβάνει μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία στην Κύπρο και τη συνέχιση της ειρήνης που επιτεύχθηκε το 1974 στη βάση της ύπαρξης δύο χωριστών ίσων κυρίαρχων κρατών που είναι προς όφελος της Κύπρου και της περιοχής. Αν θέλει να καταδείξει κάποιον ένοχο ας κοιτάξει στον καθρέφτη.” κατέληξε η δήλωση του ψευδοπροέδρου των κατεχομένων.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ