Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απειλητική δήλωση της Λιβύης κατά της Ελλάδας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης εξέδωσε μια αρκετά επιθετική ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την ελληνική κυβέρνηση για την συμφωνία με διεθνείς εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέες έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε περιοχή στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης. H κίνηση όμως αυτή εξόργισε τα πιόνια της Aγκυρας.

Η Ελλάδα κατηγορήθηκε από τη Λιβύη μέσω της δήλωσης του ΥΠΕΞ ότι “έχει εκμεταλλευτεί την κρίση στη Λιβύη και ότι προσπαθεί να επιβάλει ένα τετελεσμένο στον καθορισμό της AOZ μεταξύ των δύο χωρών”

Απειλητική δήλωση της Λιβύης κατά της Ελλάδας
Photo by Noeman AlSayyad / UNDP

Το λιβυκό υπουργείο ανέφερε ότι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αφορούν τη σύμβαση της Ελλάδας με διεθνείς εταιρείες και ότι το πλοίο Sanco Swift ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό φυσικών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα πραγματοποιεί έρευνες σε μια αμφισβητούμενη περιοχή στα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, και όπως λέει δεσμεύεται να λάβει νομικά και διπλωματικά μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Λιβύης στις θαλάσσιες περιοχές της.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα