ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑπειλεί η Κίνα: «Οι ΗΠΑ θα καούν»

Απειλεί η Κίνα: «Οι ΗΠΑ θα καούν»

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Βιάστηκαν να χαρούν οι Τούρκοι – Απάντηση Μενέντεζ για τα F-16

Δεν προλαβαίνουν να βαρέσουν παλαμάκια οι Τούρκοι με τις...

Απειλητική δήλωση της Λιβύης κατά της Ελλάδας

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης εξέδωσε μια...

VCAC MEPHISTO: Ο Γαλλικός καταστροφέας αρμάτων

To VCAC Mephisto είναι ένα γαλλικό αμφίβιο Tank Destroyer...

«ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22»: Σε υψηλή ετοιμότητα ο στόλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», στέλνοντας...

O κινεζικός στρατός έστειλε φρεγάτες, βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική Σινική Θάλασσα και διεξήγαγε άσκηση ετοιμότητας μάχης γύρω από την Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης.

Η κίνηση σχεδιάστηκε για να αντισταθμίσει τα τακτικά “λάθος μηνύματα” από πλευράς της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Οι κακές ενέργειες και τα τεχνάσματα των ΗΠΑ είναι εντελώς μάταια και πολύ επικίνδυνα. Όσοι παίζουν με τη φωτιά θα καούν,» δήλωσε η Κίνα.

Ο γερουσιαστής Robert Menendez, ο οποίος βρέθηκε στην Ταϊβάν για επίσκεψη, δήλωσε ότι η ασφάλεια της Ταϊβάν έχει «παγκόσμιες επιπτώσεις» επειδή η Ταϊβάν είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής τσιπ στον κόσμο, που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καταδεικνύει ότι «οι δημοκρατίες πρέπει να ενισχύσουν τις συμμαχίες τους και συλλογικά μπορούμε να αμυνθούμε έναντι των απειλών που θέτουν τα αυταρχικά έθνη που επιδιώκουν να διαταράξουν την περιφερειακή ειρήνη», είπς η Πρόεδρος της Ταϊβάν κατά την επίσκεψη Menendez.

Ο γερουσιαστής Lindsey Graham που επισκέφθηκε την Ταϊβάν μαζί με τον Menendez είπε ότι η Κίνα θα αρχίσει να πληρώνει μεγάλο τίμημα για αυτά που κάνει σε όλο τον κόσμο και ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ταϊβάν.

Διαβάστε ακόμα: Αντίποινα για το Moskva: Απειλή για επιθέσεις στο Κίεβο – NEMESIS HD

YouTube

Αναλύσεις