Νέες πληροφορίες ήρθαν στη δημοσιότητα για το αεροσκάφος Antonov 12 που συνετρίβη έξω από την Καβάλα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, βρέθηκαν οι οκτώ σοροί του αδικοχαμένου Ουκρανικού πληρώματος και αποσαφηνίστηκε η επικινδυνότητα των ουσιών του φορτίου.
Ειδική ομάδα των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκε στο σημείο και μετά απο έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με επικίνδυνες ή τοξικές ουσίες στην περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος.

Το πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή που έπεσε έχουν διασκορπιστεί δεκάδες όλμοι και το τμήμα Πυροτεχνουργών θα πρέπει να τους εξουδετερώσει ή να τους απομακρύνει, μια διαδικασία που είναι υψηλής επικινδυνότητας.
Το φορτίο που κουβαλούσε το Antonov αποτελούταν απο εκπαιδευτικά βλήματα όλμων και φωτιστικά βλήματα που έχει παραγγείλει απο την Σερβία το Μπανγκλαντές.
Σύμφωνα με πολλαπλές αλλά ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πηγές, το Υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να προχωρήσει σε διάβημα καθώς φαίνεται να υπήρχε απόκρυψη στοιχείων σχετικά με τα πυρομαχικά που μετέφερε.
Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για καλό και για κακό, αν και δεν έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες ουσίες στην περιοχή που έπεσε το An-12BK, έχουν σταλεί δείγματα από το έδαφος, τη χλωρίδα και το αρδευτικό νερό στο χημείο του κράτους.
Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!
Διαβάστε ακόμα: SAMP/T – ASTER 30: Τι πρόβλημα μας δημιουργεί το να δώσουν το ΟΚ οι Γάλλοι στον Ερντογάν (nemesishd.gr)