Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Anti-drone και συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου της Elettronica στο ΓΕΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε αμείωτο ρυθμό φαίνεται να συνεχίζεται και φέτος το ενδιαφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων για νέες εξοπλιστικές λύσεις. Αυτή την φορά έγινε συνάντηση με εκπροσώπους της Elettronica στο ΓΕΑ για anti-drone συστήματα και συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΘΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Elettronica S.p.A», κ. Giovanni Zoccali (Vice President), κ. Stefania Orlando (Sales Manager), κ. Francesco Basile (Sales Manager), κ. Αθανάσιο Αλαμανιώτη (Technical Consultant) και κ. Δημήτριο Αλαμανιώτη (Technical Consultant), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των Συστημάτων Αυτοπροστασίας αεροσκαφών και ελικοπτέρων και του Anti–drone του συστήματος ADRIAN που κατασκευάζει, καθώς και των λύσεων που διαθέτει στον τομέα Ηλεκτρονικού Πολέμου.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το σύστημα anti-drone «Adrian»

Το Adrian ενσωματώνει ραντάρ, ηλεκτροπτικό αισθητήρα ημέρας και νύχτας, ακουστικό αισθητήρα καθώς μπορεί να εντοπίσει την σύνδεση (RF) του ΜΕΑ με τον σταθμό εδάφους.

Ο συνδυασμός αυτός έγινε ώστε να γίνεται εφικτός ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση ακόμα και πολύ μικρών σε μέγεθος drone (LSS).

Παράλληλα προσφέρει soft kill αντιμετώπιση των drone παρεμβάλλοντας την επικοινωνία με τον σταθμό εδάφους (radio control και GNSS) ενώ μπορεί να αναγκάσει το drone να προσγειωθεί (GNSS spoofing).

Anti-drone και συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου της Elettronica στο ΓΕΑ
Photo by Elettronica

Τέλος, μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στατικά αλλά και πάνω σε οχήματα. Το περασμένο έτος η Elettronica παρουσίασε την Snow Leopard έκδοση του συστήματος, τοποθετημένο σε ερπυστριοφόρο όχημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Elettronica προσφέρει παραπάνω επιλογές στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου και των συστημάτων αυτοπροστασίας τα οποία φαίνεται να εξετάζει το ΓΕΑ, χωρίς όμως να τα κατονομάζει.

Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς άδεια του NEMESIS HD.

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα