Φαχρετίν Αλτούν: Ανησυχία για τη χρήση θανατηφόρου βίας από την Ελλάδα

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN, καθώς έκανε λόγο ακόμη και για «χρήση θανατηφόρου βίας εναντίον των προσφύγων» από την ελληνική πλευρά.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την κακομεταχείριση και τη χρήση θανατηφόρου βίας εναντίον προσφύγων από τους πράκτορες επιβολής του νόμου και ασφάλειας των συνόρων της χώρας αυτής», δήλωσε ο κ. Αλτούν.

Υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα και ότι υπήρξε «ανάχωμα εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού». Ανέφερε ότι η Άγκυρα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί πως η Ευρώπη δεν τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας του 2016 να βοηθήσει τους μετανάστες και να ανακόψει περαιτέρω κύματα μεταναστών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να τηρήσει τις υποσχέσεις της, που περιλάμβαναν οικονομική βοήθεια και εθελοντική ανθρωπιστική υποδοχή, βάσει της συμφωνίας του 2016. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία αναγκάστηκε να αποσύρει τους πόρους της από την αναχαίτιση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη και αντί γι’ αυτό να προετοιμαστεί για μια ενδεχόμενη εισροή από την Ιντλίμπ. Αντί να παίζει το παιχνίδι των κατηγοριών, καλούμε την Ελλάδα και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν την αιτία της άτακτης μετανάστευσης, δηλαδή τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία», δήλωσε ο κ. Αλτούν.

- Advertisement -
Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR