Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” – ΤΟΥΡΚΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σφοδρότατος ήταν ο σχολιασμός του διευθυντή της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN, καθώς έκανε λόγο ακόμη και για «χρήση θανατηφόρου βίας εναντίον των προσφύγων» από την ελληνική πλευρά.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την κακομεταχείριση και τη χρήση θανατηφόρου βίας εναντίον προσφύγων από τους πράκτορες επιβολής του νόμου και ασφάλειας των συνόρων της χώρας αυτής», δήλωσε ο Αλτούν.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα και πως υπήρξε ένα «ανάχωμα εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού».

Ο Φ. Αλτούν ανέφερε ότι η Άγκυρα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί πως η Ευρώπη δεν τήρησε τις υποσχέσεις, που είχε δώσει στο πλαίσιο της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας το 2016, να βοηθήσει τους μετανάστες και να ανακόψει περαιτέρω κύματα μεταναστών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να τηρήσει τις υποσχέσεις της, που περιλάμβαναν οικονομική βοήθεια και εθελοντική ανθρωπιστική υποδοχή, βάσει της συμφωνίας του 2016.

Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία αναγκάσθηκε να αποσύρει τους πόρους της από την αναχαίτιση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη και αντί γι’ αυτό να προετοιμαστεί για μια εν δυνάμει εισροή από την Ιντλίμπ.

Αντί να παίζει το παιγνίδι των κατηγοριών, καλούμε την Ελλάδα και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν την αιτία της άτακτης μετανάστευσης, δηλαδή τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία», δήλωσε ο Αλτούν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα