Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ” – Άθλια δήλωση του Τούρκου διευθυντή επικοινωνιών

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

“Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της γαλάζιας πατρίδας μας” δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της τουρκικής αστυνομίας.

Ο Φαχρεττίν Αλτούν, όταν ρωτήθηκε για την πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, απάντησε πως τα πρόσφατα βήματα της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια πολιτική, επισημαίνοντας ότι η πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής.

“Η Τουρκία έχει κάνει πολύ κρίσιμα βήματα υπό την ηγεσία του Προέδρου μας προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Φυσικά, ως προεδρία, έχουμε κάνει προσπάθεια να εξηγήσουμε τη θέση της Τουρκίας στον κόσμο.” δήλωσε.

“Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της γαλάζιας πατρίδας μας”, πρόσθεσε ο Αλτούν, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει πολύ ισχυρές διεκδικήσεις εκεί.

“Υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, η Τουρκία τάχθηκε υπέρ της δικαιοσύνης, της διπλωματίας και του διαλόγου για το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου από την αρχή. Ορισμένες χώρες έκαναν δηλώσεις και βήματα που έχουν κλιμακώσει τις εντάσεις.

Η Τουρκία, όμως, συνεχίζει να χειρίζεται την κατάσταση χωρίς να υποχωρεί, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να απαρνιέται τη δικαιοσύνη, τη διπλωματία και τον διάλογο. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας.

Αλλά από την άλλη πλευρά, η διακριτική μας στάση είναι εμφανής. Με την αποφασιστικότητα του Προέδρου μας, ανοίξαμε ένα πεδίο διαλόγου και διπλωματίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ό, τι κι αν συμβεί, είμαστε επίσης αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή ειρήνης και σταθερότητας.” δήλωσε ο Φαχρεττίν Αλτούν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα