Η αλήθεια για το «Φάντασμα του Κιέβου» από την ουκρανική ΠΑ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Την ύπαρξη του «φαντάσματος του Κιέβου» διέψευσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μετά την έκταση που πήρε αυτός ο αστικός μύθος σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο θρύλος ξεκίνησε όταν τις πρώτες μέρες του πολέμου ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δίνοντας αισιοδοξία στον ουκρανικό λαό παρουσίασε σε ανάρτησή του στο twitter «φάντασμα του Κιέβου», ένας πιλότο την ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας που είχε νικήσει πολλές αερομαχίες έναντι των Ρώσων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, το «Φάντασμα του Κιέβου» έχει ήταν ο πιλότος Στέπαν Ταραμπάλκα, ο οποίος σκοτώθηκε σε αερομαχία στις 13 Μαρτίου. Ωστόσο, η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας διαψεύδει αυτή την πληροφορία.

Ο Yuriy Ignat, εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, μετά την έκταση που πήρε το θέμα, θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα γύρω από την ιστορία με το «φάντασμα του Κιέβου».

«Ο Στεπάν Ταραμπίλκα δεν είναι το “φάντασμα του Κιέβου” και δεν κατέρριψε 40 αεροπλάνα. Στις 13 Μαρτίου 2022, ο επισμηναγός Στέπαν Ταραμπίλκα σκοτώθηκε ηρωικά σε αερομαχία με τις δυνάμεις των Ρώσων κατακτητών.

Το «φάντασμα του Κιέβου» είναι ένας θρύλος υπερήρωας που δημιουργήθηκε από τους Ουκρανούς! Αυτή είναι μάλλον μια συλλογική εικόνα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που υπερασπίζονται τον ουρανό της πρωτεύουσας, οι οποίοι ξαφνικά εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις,» δήλωσε ο Ignat.

Διαβάστε ακόμα: «Ο Πούτιν θα κηρύξει πόλεμο» | Βρετανός ΥΠΑΜ για Ρωσία – NEMESIS HD

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Leopard 2: Τα άρματα μάχης που θωρακίζουν τον Έβρο

Το Leopard 2, είναι ένα από τα κορυφαία, αν...