Το Πακιστάν αποφάσισε να ακυρώσει την προμήθεια 30 επιθετικών ελικοπτέρων T129 ATAK από την Τουρκία που παραγγέλθηκαν το 2018 λόγω καθυστέρησης.
Το Πακιστάν είχε παραγγείλει 30 T129 ATAK αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ το 2018, αλλά η πώληση απέτυχε αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανταποκρίθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις άδειες εξαγωγής για τους κινητήρες LHTEC-T800 που τροφοδοτούν το ελικόπτερο.
Η ακύρωση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν, υποστράτηγου Babar Iftikhar. Ο Iftikhar είπε ότι η συμφωνία για τα T129 ATAK με την Τουρκία έχει ακυρωθεί.
Σύμφωνα με πακιστανικά ΜΜΕ, ο Iftikhar είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου:
“Όσο για τη συμφωνία με την Τουρκία, την έχουμε εγκαταλείψει. Αναφέρατε τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ναι. Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε ένα οπλισμένο ελικόπτερο από αυτούς”.
Ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού επιβεβαίωσε επίσης ότι το Ισλαμαμπάντ διαπραγματεύεται επί του παρόντος με την Κίνα για ελικόπτερα Z-10ME. Το Πακιστάν είχε προηγουμένως διαπραγματευτεί με την Κίνα για την αγορά του ελικοπτέρου Z-10 το 2014, αλλά συμφώνησε στην αγορά του T-129 ATAK.
NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!
– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια