Αίτημα της Τουρκίας σε ΟΗΕ για να μην συσχετίζονται με τις γαλοπούλες

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης
Photo by pixabay

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με επιστολή του στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησε επίσημα να αναφέρεται η χώρα του διεθνώς ως «Turkiye», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας.

Η κίνηση αυτή θεωρείται πως γίνεται από την τουρκική κυβέρνηση ώστε να σταματήσει να συνδέεται η Τουρκία στην αγγλική γλώσσα με τη γαλοπούλα καθώς οι δύο λέξεις έχουν την ίδια προφορά και γραφή.

Το πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή. Το τουρκικό πρακτορείο επικαλούμενο τον Ντουζαρίκ υποστήριξε ότι η αλλαγή του ονόματος έχει τεθεί σε ισχύ «από τη στιγμή» που ελήφθη η επιστολή.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο NEMESIS HD, ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, έχει ήδη ανακοινώσει εδώ και μήνες την πρόθεση να αλλάξει το όνομα της χώρας στα αγγλικά και ήδη από τις αρχές του έτους το όνομα «Turkiye», που είναι και το όνομα της χώρας στην τουρκική γλώσσα, χρησιμοποιείται σε επίσημα έγγραφα της τουρκικής κυβέρνησης και έχει επίσης επιβληθεί στα εξαγόμενα προϊόντα να αναγράφεται “made in Turkiye” αντί για “made in Turkey”.

Διαβάστε ακόμα: «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ»: Ρωσική προειδοποίηση από Μεντβέντεφ (nemesishd.gr)

- Advertisement -
Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR