Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

«ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» – Τούρκος βουλευτής για Αιγαίο & Αλεξανδρούπολη

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στην αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και στην επέκταση των 12 ν.μ. στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο Τούρκος βουλευτής İsmail Özdemir του κόμματος MHP επισημαίνοντας πως η Ελλάδα προχωράει σε κινήσεις που προκαλούν εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής άνοιξαν ένα νέο πεδίο και «άνοιξαν» δρόμο προς τη Μαύρη Θάλασσα μέσω Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει ανοίξει την πόρτα σε εξελίξεις που αύξησαν την ένταση στην περιοχή -τόσο στο Αιγαίο όσο και στα Βαλκάνια.»

Ο Özdemir υπενθύμισε ότι η Τουρκία θα θεωρούσε την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια από την Ελλάδα ως αιτία πολέμου σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση το 1995.

«Η Ελλάδα έχει λάβει παρόμοια απόφαση στο Ιόνιο πρόσφατα. Ωστόσο, παραμερίζοντας τις άλλες ευθύνες στο Αιγαίο Πέλαγος και τις δραστηριότητες στα νησιά, τα οποία θα πρέπει να αφοπλιστούν καθώς παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης και το διεθνές δίκαιο, αυτό δεν θα συμβάλει στις διμερείς σχέσεις, ούτε στην ειρήνη στο Αιγαίο, ούτε θα έχει θετική αντίκτυπο για την επίλυση των υφιστάμενων ζητημάτων.

Ως εκ τούτου, εάν η Ελλάδα έχει κατά νου μια τέτοια ατζέντα, θα πρέπει να την αφήσει το συντομότερο δυνατόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια είναι θέμα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία σήμερα, όπως ήταν χθες».

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα