Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αίγυπτος και Γερμανία απεγκλώβισαν Έλληνες από το Σουδάν, ανάμεσα τους και ο Μητροπολίτης Νουβίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Χθες το απόγευμα (25.04.2023), περίπου 23 Έλληνες και τα μέλη των οικογενειών τους διασώθηκαν από το Σουδάν και έφτασαν στο Αμμάν της Ιορδανίας μέσω πτήσεων γερμανικών αεροσκαφών.

Μεταξύ των διασωθέντων ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας.

Επιπλέον, άλλοι επτά Έλληνες και τα μέλη των οικογενειών τους διασώθηκαν επίσης από το Σουδάν και μεταφέρθηκαν οδικώς στην Αίγυπτο, όπου τους υποδέχτηκε μέλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε τη θερμή του ευγνωμοσύνη στη Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock, για τη βοήθεια που παρείχε η χώρα της στις προσπάθειες διάσωσης Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry, για τη βοήθεια που προσφέρθηκε στην οδική επιχείρηση διάσωσης.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για την ασφαλή διάσωση των συμπατριωτών μας και των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζουν να διεξάγονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους και τους συμμάχους μας στην ΕΕ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας έδωσε και παραπάνω πληροφορίες για τον απεγκλωβισμό του στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84», λέγοντας ότι ένας μουσουλμάνος κληρικός ήταν αυτός που βοήθησε.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΟΥΒΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ
PHOTO: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΟΥΒΙΑΣ

Συγκεκριμένα είπε:

«Αν δεν ήταν ο ανώτατος μουσουλμάνος κληρικός του Σουδάν να μας βοηθήσει, δεν θα μπορούσαμε να βγούμε από την Μητρόπολη. Μας απεγκλώβισαν από τη Μητρόπολη, μια αποστολή αυτοκτονίας… Περάσαμε μέσα από την κόλαση, δεχθήκαμε επίθεση αλλά σταμάτησαν όταν αντιλήφθηκαν τον ανώτατο κληρικό του Σουδάν, όλοι τον σέβονται και έτσι σέβονται τα αυτοκίνητά του και έτσι γλιτώσαμε»,

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Δεκάδες απώλειες για την Ρωσία από φονικό χτύπημα 4 Ουκρανικών ATACMS

Πρόσφατα πλάνα από drone αποκάλυψαν μια φονική πυραυλική επίθεση...

Διαβάστε ακόμα