Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

4000 Πύραυλοι, Drones και βόμβες ανεμοπορίας της Ρωσίας έπληξαν την Ουκρανία τον Μάρτιο – Η Πιθανή υποχώρηση και το αίτημα για ATACMS

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία: Η Ουκρανία αντιμετώπισε ένα τεράστιο κύμα επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις τον Μάρτιο, που περιλάμβανε περισσότερους από 4.000 πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και βόμβες ανεμοπορίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Volodymyr Zelensky) ανέφερε σήμερα, 3 Απριλίου, ότι αυτοι οι εκταταμένοι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές καταστροφές σε πόλεις και χωριά της Ουκρανίας, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τις κοινότητες κοντά στην πρώτη γραμμή.

Ο Ζελένσκι διευκρίνισε ότι μεταξύ των όπλων που αναπτύχθηκαν ήταν περισσότεροι από 400 πύραυλοι διαφόρων τύπων, 600 drones Shahed και 3.000 βόμβες ανεμοπορίας που προκάλεσαν αυτή την τεράστια, όπως είπε, καταστροφή.

4000 Πύραυλοι, Drones και βόμβες ανεμοπορίας της Ρωσίας έπληξαν την Ουκρανία τον Μάρτιο - Η Πιθανή υποχώρηση και το αίτημα για ATACMS
Photo by Volodymyr Zelenskyy

Βλέποντας το πρόβλημα που υπάρχει πλέον στο μέτωπο για τον Ουκρανικό Στρατό, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε χθες νόμο που μειώνει την ηλικία επιστράτευσης από τα 27 στα 25 έτη. Αυτή η εξέλιξη έρχεται καθώς ο Ζελένσκι προειδοποίησε πριν λίγες μέρες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί σύντομα να αναγκαστούν να υποχωρήσουν περαιτέρω εάν η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ συνεχίσει να καθυστερεί.

Η Ρωσία, όπως σας έχουμε ενημερώσει, προχωρά όλο και περισσότερο στην χρήση βομβών ανεμοπορίας τύπου FAB-500 και 1500, με μια νέα ένταξη στην γκάμα αυτή να αποτελεί η βόμβα 3 τόνων FAB-3000, τις οποίες χρησιμοποιεί με κιτ καθοδήγησης για να προκαλέσει τεράστιες ζημιές και απώλειες για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η κατασκευή των βομβών τύπου FAB επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να διεισδύουν βαθιά στο έδαφος ή να διαπερνούν σημαντικά εμπόδια, καθιστώντας τα μεταξύ των πιο ευέλικτων και ισχυρών πυρομαχικών στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε να παρασχεθούν από τις ΗΠΑ πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας ATACMS (300 χλμ.) που θα μπορούν να πλήξουν τα αεροδρόμια της Ρωσίας ώστε να μην πετούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα