Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

K21: To Νοτιοκορεάτικο IFV

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

To K21 είναι ένα IFV (TOMA) της Νότιο Κορεάτικης ADD, το οποίο σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει το παλαιότερο Κ2000. Σήμερα έχουν κατασκευαστεί 466 οχήματα και επιχειρούν στον Δημοκρατικό Στρατό της Κορέας, ενώ σχεδιάζεται η αναβαθμισμένη έκδοση του οχήματος με όνομα Κ21 ΡΙΡ.

Το όχημα έχει βάρος 25,6t, μήκος 6,9m, πλάτος 3,4m, ύψος 2,6m, έχει πλήρωμα 3 ατόμων, ενώ δύναται να μεταφέρει επιπλέον μια ομάδα 9 ατόμων.

Το σασί του είναι σχεδόν πλήρως κατασκευασμένο από αλουμίνιο μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το βάρος του και επιτρέποντας του να κινείται σε μεγάλες ταχύτητες δίχως την ανάγκη ισχυρού κινητήρα.

Φέρει τον ντιζελοκινητήρα D2840LXE V-10 των 750hp, ενώ η αναβαθμισμένη έκδοση του θα φέρει μια βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα με ιπποδύναμη 840hp. Το όχημα έχει μέγιστη ταχύτητα στον δρόμο τα 70χλμ και αυτονομία 500χλμ.

Θωράκιση:

Όπως προαναφέραμε, το σασί του είναι σχεδόν πλήρως κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενισχυμένο με κεραμική θωράκιση, αντέχει διατρητικά βλήματα των 30mm στο μπροστινό του μέρος και διατρητικά βλήματα των 14,5mm στις υπόλοιπες πλευρές του.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του οχήματος θα φέρει Σύστημα Ενεργής Προστασίας(APS), για προστασία κατά πυραύλων ATGM.

Οπλισμός K21:

K21: To Νοτιοκορεάτικο IFV
PHOTO By 대한민국 국군 Republic of Korea Armed Forces – 2014.5.20 육군 수도기계화보병사단 K-21 장갑차 전투사격훈련 K-21 combat firing practice, Republic of Korea Army Capital Mechanized Infantry Division, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36996234

To όχημα είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο Κ4Ο των 40mm και ταχυβολία 300rpm, φέρει επίσης ένα πυροβόλο των 7,62mm, ενώ δύναται να τοποθετηθούν δύο εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων ATGM τύπου AT-1K Raybolt.

Συνοψίζοντας το Κ21 είναι ένα ικανό IFV, κυρίως με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του, το οποίο δύναται να εξολοθρεύσει βαριά εξοπλισμένα και θωρακισμένα IFV’s, όπως το BMP-3, καθώς για αυτόν τον σκοπό σχεδιάστηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα απο Στέλιος Π.

Copyright: Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς άδεια απο το NEMESIS HD.

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα