Σιπάν Χάμο – SDF: «Ημέρα αξιοπρέπειας – Τα προπύργια της αντίστασης των Κούρδων στο Χαλέπι δεν θα σπάσουν χωρίς μάχη»

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
Σιπάν Χάμο By YPG Press Office - "Nirxandinên endamê fermandariya QSDê Sîpan Hemo li ser Şehîd Nûreddîn Sofî", YouTube, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=172717896

Tοποθέτηση για τις εξελίξεις έκανε ο Σιπάν Χάμο, μέλος της Γενικής Διοίκησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων μέσα σε συνθήκες συνεχιζόμενων βομβαρδισμών, πλήρους πολιορκίας και βαριάς στρατιωτικής πίεσης στις συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασραφιέχ στο Χαλέπι.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των δύο συνοικιών του Χαλεπίου, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ημέρα αξιοπρέπειας», σημειώνοντας ότι η Σέιχ Μακσούντ και η Ασραφιέχ αποτελούν σύμβολα αντίστασης και αντοχής. Όπως ανέφερε, για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια οι κάτοικοί τους έχουν βιώσει επιθέσεις, πολιορκίες και διαρκή επιθετικότητα, χωρίς να εγκαταλείψουν τις γειτονιές και τα σπίτια τους.

Η δήλωση έρχεται τη στιγμή που οι δύο συνοικίες βρίσκονται υπό πλήρη αποκλεισμό, με σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί με πυρά αρμάτων μάχης και πλήγματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με αυξανόμενο αριθμό θυμάτων αμάχων και περιμένει ένοπλη επίθεση πλήρους κλίμακας από Τουρκία και Συρία τις επόμενες ώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σιπάν Χάμο ανέφερε ότι η ηγεσία των SDF έχει εμπιστοσύνη στο υψηλό επίπεδο εθνικής συνείδησης των κατοίκων και στη σταθερή στήριξή τους προς όσους μάχονται για την υπεράσπιση της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας.

Τόνισε ότι η αντοχή και η ενότητα του τοπικού πληθυσμού θα οδηγήσουν τους επιτιθέμενους να αντιληφθούν το κόστος των ενεργειών τους, προσθέτοντας ότι η σταθερότητα των κατοίκων υπήρξε και παραμένει καθοριστικός παράγοντας για την αποτροπή σχεδίων και απειλών εις βάρος των συνοικιών.

- Advertisement -

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ανέφερε ότι η Σέιχ Μακσούντ και η Ασραφιέχ θα παραμείνουν προπύργια αντίστασης, και ότι η κινητοποίηση και η επιμονή των κατοίκων θα συνεχιστούν όσο απειλούνται η γη, ο λαός και η αξιοπρέπεια. Οι δηλώσεις έγιναν καθώς αυτη την ώρα έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες σφοδρές ανταλλαγές πυρών.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR