Ο Μακρόν ξεκαθαρίζει: «Χρήση πυρηνικών αν απειληθούμε» – Μήνυμα για ευρωπαϊκή άμυνα και Ρωσία

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=84767483

Παρίσι, Γαλλία – Σε μια σειρά δηλώσεών του τις τελευταίες ημέρες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας για την προοπτική της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, έκανε αναφορές για ανάπτυξη και πιθανή χρήση πυρινικών όπλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαι έτοιμος να ανοίξω αυτή τη συζήτηση που πρέπει να περιλαμβάνει αντιπυραυλική άμυνα, δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας και πυρηνικά όπλα για όσους τα διαθέτουν ή φιλοξενούν αμερικανικά πυρηνικά» δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στο τοπικό μέσο ενημέρωσης του Στρασβούργου EBRA την Παρασκευή.

«Ας τα βάλουμε όλα στο τραπέζι και ας δούμε τι πραγματικά μας προστατεύει με αξιόπιστο τρόπο. […] Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει περισσότερο στην άμυνα της Ευρώπης» πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν ξεκαθαρίζει: «Χρήση πυρηνικών αν απειληθούμε» - Μήνυμα για ευρωπαϊκή άμυνα και Ρωσία
By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65134484

Την Πέμπτη μιλώντας σε φοιτητές του πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και κάλεσε για μια «αξιόπιστη» αμυντική στρατηγική που θα στηρίζεται λιγότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

- Advertisement -

«Το να είσαι αξιόπιστος σημαίνει επίσης να έχεις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να αποθαρρύνεις τους Ρώσους. Μετά υπάρχουν και τα πυρηνικά όπλα: το δόγμα της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όταν απειλούνται τα ζωτικά μας συμφέροντα. Έχω ήδη πει ότι υπάρχει μια ευρωπαϊκή διάσταση σε αυτά τα ζωτικά συμφέροντα» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Να υπενθυμίσουμε πως η Γαλλία, η οποία είναι και η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δικά της πυρηνικά όπλα μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη για κοινή άμυνα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την απειλή που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια η Ρωσία.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR