ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΓΧΟΣ: Δεν πρέπει να αγοράσουν φρεγάτες!

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΓΧΟΣ: Δεν πρέπει να αγοράσουν φρεγάτες!

Χαμός γίνεται στα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης με την πρόταση της Ολλανδίας για ναυπήγηση 4 νέων φρεγατών πολλαπλών ρόλων SIGMA 11515 με ενδιάμεση λύση για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως η Soczu αναφέρουν, οτι η πρόταση ειναι πολυ δελεαστική και σχολιάζουν οτι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να αγοράσει τις φρεγάτες καθώς δεν πρέπει να χαλάσει τόσα χρήματα την στιγμή που έχει “συρρικνωθεί το ΑΕΠ” της.

Προφανώς, δεν έχει πιάσει τους Τούρκους ο πόνος για το πώς θα πληρώσουμε τις νέες φρεγάτες αλλα τους έχει πιάσει τρομερό αγχος μετά το στραπάτσο της νέας κλάσης Τουρκικών φρεγατών “Κωνσταντινούπολη” που ναυπήγησαν οι Τούρκοι και τελικά είναι άκρως υποεξοπλισμένες χωρίς δυνατότητα αεράμυνας λόγω έλλειψης προμήθειας συστήματος κάθετης εκτόξευσης πυραύλων τύπου Mark41 απο το εμπάργκο των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε, οτι η Ολλανδία μέσω της DAMEN μπήκε δυναμικά στο διαγωνισμό φρεγάτων του Πολεμικού Ναυτικού με τις φρεγάτες SIGMA 11515 που αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσφοράς της Damen σε συνεργασία με την Thales Nederland αλλα και με την υποστήριξη της Ολλανδικής κυβέρνησης.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »