Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ερντογάν: Ξεκάθαρη θέση υπέρ Χούθι και καταδίκη των επιθέσεων από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Άγκυρα, Τουρκία Σε μια νέα δήλωση του που θα συζητηθεί, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε σφοδρά τις στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη κατά των Χούθι, χαρακτηρίζοντάς τις ως κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας με στόχο τη μετατροπή της περιοχής της Ερυθράς Θάλασσας σε Θάλασσα «βουτηγμένη στο αίμα».

Ερντογάν: «Προσπαθούν να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε θάλασσα αίματος»

Ερντογάν: Ξεκάθαρη θέση υπέρ Χούθι και καταδίκη των επιθέσεων από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο
Photo By DVIDSHUB – USS Barry fires Tomahawk missiles [Image 1 of 2], CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22423227

Απευθυνόμενος στα ΜΜΕ μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δεν μάσησε τα λόγια του. «Το μόνο που έχει γίνει είναι μια δυσανάλογη χρήση βίας», δήλωσε, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του για τις αεροπορικές και θαλάσσιες επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε όλη την Υεμένη. Αυτές οι επιθέσεις έγιναν ως αντίποινα κατά των επιθέσεων των δυνάμεων των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν στα πλοία της Ερυθράς Θάλασσας.

Ο Ερντογάν εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την κλιμάκωση της κατάστασης, δηλώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή προσπαθούν να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε θάλασσα αίματος». Τόνισε ότι οι Χούθι στην Υεμένη, με την υποστήριξη του Ιράν, προετοιμάζουν μια σθεναρή απάντηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία στην περιοχή, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ των Χούθι.

Η Τουρκία του Ερντογάν

Η Τουρκία αν και μέλος του ΝΑΤΟ, ασκεί εδώ και καιρό έντονη κριτική στις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα κατά της Χαμάς αλλά και σε οποιαδήποτε ενέργεια έχουν ανάμειξη οι Δυτικές χώρες ανεξάρτητα το πεδίο. Αυτή η στάση συνάδει με την ακραία ρητορική που επικρατεί σε μεγάλο κομμάτι του πολιτικού και κοινωνικού ιστού της γείτονας χώρας και περιλαμβάνει αρκετές απόψεις πολύ μακριά από το Διεθνές Δίκαιο και πιο κοντά σε ακραίες ισλαμιστικές απόψεις.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα