Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ζόρια στα Τουρκικά μίντια απο την απάντηση ΥΕΘΑ σε Ακάρ για Μεγίστη

Ζόρια στα Τουρκικά μίντια απο την απάντηση ΥΕΘΑ σε Ακάρ για Μεγίστη

0
ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος
Νίκος Παναγιωτόπουλος PHOTO: ΥΠΕΘΑ (MOD.MIL.GR)

Ταράκουλο έχουν πάθει τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης με την απάντηση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλο στον δεινό κολυμβητή Ακάρ που τυγχάνει να είναι και Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, κάτι το οποίο το έχει ξεχάσει απο ότι φαίνεται καθώς δεν κρατά ούτε τα προσχήματα και κάνει δηλώσεις καφενειακού τύπου συνεχώς.

«Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε», είπε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας ότι μπορούν οι Τουρκικές δυνάμεις να κολυμπήσουν μέχρι το Καστελλόριζο και πρόσθεσε «Αφήστε τον Ακάρ να κολυμπήσει μέχρι τη Μεγίστη”

Η απάντηση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου έχει προκαλέσει χαμό στην Τουρκία που τους φαίνεται περιέργο οτι ειρωνευόμαστε τέτοιες δηλώσεις ενώ προκαλούν ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Για να καταλάβουμε το επίπεδο των Τουρκικών Μέσων ενημέρωσης και του κοινό τους, η συμπεριφόρα τους είναι λες και την έχουμε κλέψει την κυριαρχία των νησιών απο αυτούς, πράγμα το οποίο είναι εντελώς παρανοϊκό αλλα το υιοθετεί μεγάλο ποσοστό της Τουρκικής κοινωνίας χωρίς να καταλαβαίνει οτι σε ένα σοβαρό κράτος τέτοιες δηλώσεις μπορούν να προκαλέσουν και ένοπλη αντιπαράθεση την οποία δεν θα κερδίσουν οι Τούρκοι όταν και αν συμβεί…

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ακάρ είχε δηλώσει:

«Σε απόσταση 1,950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. Μόλις 1,950 μέτρα. Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε εμάς η κανονική κολύμβηση είναι στα 2,000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.χλμ Όταν λέμε όχι σε αυτό, μας χαρακτηρίζουν ως «επεκτατικούς» στην περιοχή. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με αυτές τις ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά» ανέφερε ο Ακάρ σε Τούρκους σπουδαστές στρατιωτικής ακαδημίας.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Exit mobile version