Ζητάει Αμερικανικές κυρώσεις ο Ερντογάν

Για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους του CBS που λίγο πολύ έδωσε το ΟΚ στις ΗΠΑ για νέο πακέτο κυρώσεων.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στο αμερικανικό κανάλι, δημοσιογράφος τον ρώτησε αν όντως εξακολουθεί να σχεδιάζει την αγορά κι άλλων S-400, σχολιάζοντας ότι επομένως θα συνεχιστούν οι κυρώσεις.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στην ερώτηση είπε: “Κανείς δεν είναι σε θέση να εμπλακεί στους όρους και το είδος του αμυντικού συστήματος που θα αποκτήσουμε, από ποια χώρα θα είναι και σε τι επίπεδο. Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό. Μόνο εμείς παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις.”

“Αυτό ακούγεται σαν “ναι”” του είπε ο δημοσιογράφος και ο Ερντογάν απάντησε “φυσικά, ναι” και ανέφερε πως πρόκειται σύντομα να συναντηθεί στο Σότσι της Ρωσίας με τον ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η παραλαβή των πρώτων συστοιχιών των S-400 από το τουρκικό κράτος έγινε το 2019 και πλέον Τουρκία και Ρωσία συζητούν και αγορά δεύτερης παρτίδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαπραγματεύονται επίσης το ενδεχόμενο παραγωγής των συστημάτων στην Τουρκία καθώς και τη μεταφορά τεχνολογίας.

NEMESISHD.GR – Η Αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια

Share
Translate »