Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπό ρωσική επίθεση αεροδρόμιο έξω από το Κίεβο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μονάδες του ρωσικού στρατού εξαπέλυσαν επίθεση σε αεροδρόμιο έξω από το Κίεβο, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Το διεθνές αεροδρόμιο Antonov βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ. από την ουκρανική πρωτεύουσα και η κατάληψή του θα έδινε σημαντικό πλεονέκτημα στον ρωσικό στρατό, αφού θα παρείχε τη δυνατότητα μεταφοράς επιπλέον δυνάμεων για την κατάληψη του Κιέβου.

Πηγές που επικαλούνται διεθνή media αναφέρουν ότι το αεροδρόμιο έχει ήδη καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε μεγάλο μέρος τις Ουκρανίας, η κυβέρνηση της οποίας από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης έχει ζητήσει από την Τουρκία να κλείσει τα στενά και τον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας ώστε να περιορίσει σημαντικά τις ρωσικές κινήσεις.

Η Τουρκία ως τώρα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια ούτε έχει δώσει συγκεκριμένη απάντηση. ΜΜΕ κάνουν λόγο για ασαφή δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν ότι μπορεί να χρειαστεί να κλείσει τα στενά αλλά δεν είναι και σίγουρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν είπε ότι βάσει της σύμβασης του Μοντρέ ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου αλλά ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να το κάνει.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα