Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΠΕΞ Πολωνίας: «Αν μας επιτεθεί η Ρωσία θα χάσει»

ΥΠΕΞ Πολωνίας: «Αν μας επιτεθεί η Ρωσία θα χάσει»

By Gov.pl, CC BY 3.0 pl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=146799201

Βαρσοβία, Πολωνία – Σε μια προειδοποίηση προς τη Ρωσία, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ραντοσλάβ Σικόρσκι περιέγραψε τις σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία σε περίπτωση που αποφασίσει να επιτεθεί στην Πολωνία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Σικόρσκι δήλωσε πως δεν θα τον εξέπληττε αν ο ρωσικός στρατός εισέβαλε και στην Πολωνία αλλά σε μια τέτοια περίπτωση η Ρωσία θα έχανε.

«Η Ρωσία έχει επιτεθεί στην Πολωνία πολλές φορές στα 500 χρόνια της ιστορίας μας. Αλλά σε αυτό το σενάριο, η Ρωσία θα χάσει, γιατί εμείς, η Δύση, είμαστε πολύ πιο ισχυροί από τη Ρωσία. Η Ουκρανία δεν πολεμά μόνη της. Σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε συχνά στο παρελθόν, δεν θα παλέψουμε μόνοι μας» δήλωσε ο Πολωνός ΥΠΕΞ.

Τόνισε επίσης ότι ειναι πολύ σημαντικό να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο συγκρίνοντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Χίτλερ. «Έχουμε μια επιλογή: είτε θα έχουμε έναν ηττημένο ρωσικό στρατό έξω από τα σύνορα της Ουκρανίας ή έναν νικηφόρο ρωσικό στρατό στα σύνορα με την Πολωνία.

ΥΠΕΞ Πολωνίας: «Αν μας επιτεθεί η Ρωσία θα χάσει»
Photo by Radosław Sikorski (x)

Και αυτό που θα έκανε ο Πούτιν τότε είναι αυτό που έκανε ο Χίτλερ με την Τσεχοσλοβακία, θα έπαιρνε τη βιομηχανία και τους ανθρώπους της Ουκρανίας και θα τους κινητοποιούσε για να συνεχίσει. Είναι καλύτερα να σταματήσουμε τον Πούτιν στην Ουκρανία, 500-700 χιλιόμετρα ανατολικά από εδώ» είπε ο Σικόρσκι.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε η Ρωσία να επιτεθεί μελλοντικά σε μέλη του ΝΑΤΟ, ο Πολωνός υπουργός επέκρινε την άποψη πολλών Γερμανών πολιτικών ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να επιτεθεί στη Γερμανία σε 4-5 χρόνια και ως τότε θα είναι έτοιμη και η Γερμανία. «Αλλά το θέμα είναι ότι πριν φτάσει η Ρωσία στη Γερμανία, πρέπει να περάσει από πολλές άλλες χώρες» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.

Exit mobile version