Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Υπερηχητικό μήνυμα» Πούτιν με βολή Kh-47 Kinzhal σε Ουκρανία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ρωσία ισχυρίστηκε το Σάββατο ότι χρησιμοποιήσε για πρώτη φορά στην πόλεμο με την Ουκρανία έναν υπερηχητικό πύραυλο Kh-47 Kinzhal για να χτυπήσει στόχους.

Ένα βίντεο που αποδέσμευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνει τον πύραυλο να χτυπά έναν στόχο και να τον καταστρέφει ολοσχερώς, θέλοντας κυρίως να στείλει μήνυμα στην Δύση.

Η βολή του υπερηχητικού πυραύλου αποτελεί σίγουρα μια επιδειξή δύναμης προς το NATO καθώς επιχειρησιακά δεν κρίνεται ως αναγκαία δεδομένης της κατάστασης της Ουκρανικής Αεράμυνας.

Δύο Tu-22m3 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας πάνω απο τη Λευκορωσία
PHOTO: Russian MoD (Mil.ru)

Συγκεκριμένα το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε: «Αποθήκη πυρομαχικών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκε από επίθεση πυραύλων υψηλής ακρίβειας»

«Ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal κατέστρεψε μια μεγάλη υπόγεια αποθήκη που περιείχε πυραύλους και πυρομαχικά στο χωριό Deliatyn της περιοχής Ivano-Frankivsk» αναφέρει στην δήλωση του το Ρωσικό Υπουργείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η βολή εκτελέστηκε την Παρασκευή απο υπερηχητικό πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal που στα ελληνικά σημαίνει «στιλέτο» ο οποίος μπορεί να φτάσει ταχύτητες περίπου 10 mach.

Διαβάστε ακόμα: Προειδοποίηση Κίνας σε ΗΠΑ: «Χειριστείτε σωστά το θέμα της Ταϊβάν» – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα