Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Υεμένη: Επιβεβαιώση ΗΠΑ για τους βομβαρδισμούς κατά των Χούθι με Ηνωμένο Βασίλειο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πολλαπλά και σφοδρά χτυπήματα κατά των Χούθι της Υεμένης πραγματοποίησαν ξανά οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από λίγη ώρα όπως σας ενημερώσαμε κατά την εξέλιξη τους στην LIVE ενημέρωσή μας μέσω του YouTube μας NEMESIS HD.

Ακολουθεί η κοινή δήλωση για τις επιθέσεις από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ CENTCOM – μετάφραση NEMESISHD.GR:

Υεμένη: Επιβεβαιώση ΗΠΑ για τους βομβαρδισμούς κατά των Χούθι με Ηνωμένο Βασίλειο
F-16 FLARES (ΘΕΡΜΟΒΟΛΙΔΕΣ) PHOTO: US DOD

Κοινή δήλωση από την Αυστραλία, το Μπαχρέιν, τη Δανία, τον Καναδά, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με πρόσθετες επιθέσεις κατά των Χούθι στην Υεμένη

«Σήμερα, υπό τις οδηγίες των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους, οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, με υποστήριξη από την Αυστραλία, το Μπαχρέιν, τον Καναδά, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Νέα Ζηλανδία διεξήγαγαν έναν επιπλέον γύρο στοχευμένων και απαραίτητων χτυπημάτων εναντίον 36 στόχων των Χούθι σε 13 τοποθεσίες στην Υεμένη ως απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι εναντίον διεθνών και εμπορικών πλοίων καθώς και πολεμικών πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα.

Αυτά τα χτυπήματα έχουν σκοπό να διαταράξουν και να υποβαθμίσουν τις ικανότητες που έχουν οι Χούθι για να απειλήσουν το παγκόσμιο εμπόριο και τις ζωές αθώων ναυτικών και έρχονται ως απάντηση σε μια σειρά παράνομων, επικίνδυνων και αποσταθεροποιητικών ενεργειών των Χούθι που συνέχισαν παρά τα προηγούμενα χτυπήματα του συνασπισμού στις 11 Ιανουαρίου και 22 Ιανουαρίου, 2024, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης της 27ης Ιανουαρίου που έπληξε και έβαλε φωτιά στο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, πετρελαιοφόρο M/V Marlin Luanda. Το σημερινό χτύπημα στόχευσε συγκεκριμένα τοποθεσίες που σχετίζονται με τις βαθιά θαμμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων των Χούθι, συστήματα πυραύλων, εκτοξευτές, συστήματα αεράμυνας και ραντάρ. Οι Χούθι έχουν πλέον πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 επιθέσεις σε εμπορικά πλοία και πλοία του πολεμικού ναυτικού από τα μέσα Νοεμβρίου και αποτελούν διεθνή πρόκληση.

Αναγνωρίζοντας την ευρεία συναίνεση της διεθνούς κοινότητας, ο συνασπισμός μας από χώρες ομοϊδεάτες που δεσμεύονται να τηρούν την τάξη που βασίζεται σε κανόνες συνεχίζει να δρά.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και του διεθνούς εμπορίου και θεωρούμε υπεύθυνους τους Χούθι για τις παράνομες και αδικαιολόγητες επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία και ναυτικά σκάφη. Στόχος μας παραμένει η αποκλιμάκωση των εντάσεων και η αποκατάσταση της σταθερότητας στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά θα το επαναλάβουμε:
Η προειδοποίησή μας προς την ηγεσία των Χούθι: Δεν θα διστάσουμε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ζωές και την ελεύθερη ροή του εμπορίου σε μια από τις πιο κρίσιμες πλωτές οδούς του κόσμου ενόψει των συνεχιζόμενων απειλών»

Δείτε σε επανάληψη την LIVE εκπομπή μας όπου καλύψαμε τους βομβαρδισμούς κατά την διάρκεια τους:

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα