Υεμένη: Αντάρτες Χούτι εξαπέλυσαν επίθεση με στόχο πετρελαιοπηγή στη Σαουδική Αραβία

Υεμένη: Αντάρτες Χούτι εξαπέλυσαν επίθεση με στόχο πετρελαιοπηγή στη Σαουδική Αραβία 

 

Οι δυνάμεις των Χούτι στην Υεμένη εξαπέλυσαν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σάιμπαχ, στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του κινήματος, Al Masirah.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση ή σχόλιο από σαουδαραβικής πλευράς.

Οι εγκαταστάσεις που δέχθηκαν επίθεση περιλαμβάνουν ένα διυλιστήριο και έναν αποθηκευτικό χώρο πετρελαίου, ανέφερε το Al Masirah, επικαλούμενο στρατιωτικό εκπρόσωπο, αλλά δεν ανέφερε πότε πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Η πετρελαιοπηγή Σάιμπαχ, την οποία διαχειρίζεται η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Saudi Aramco, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Οι Χούτι, που έχουν υπό τον έλεγχό τους τη Σαναά και τις περισσότερες πυκνοκατοικημένες περιοχές της Υεμένης, ενέτειναν τις επιθέσεις εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία τους τελευταίους μήνες.

Απαντώντας, ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός έθεσε στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν την οργάνωση, κυρίως γύρω από τη Σαναά.

Οι επιθέσεις περιπλέκουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες του ΟΗΕ.

Ο υποστηριζόμενος από τη Δύση σουνιτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ επενέβη στην Υεμένη το 2015 στην προσπάθεια να αποκαταστήσει στην εξουσία την κυβέρνηση, την οποία οι Χούτι είχαν εκδιώξει από τη Σαναά.



Δείτε το βίντεο:



Share
Translate »