ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ: “Να βάλουμε το Αζερμπαϊτζάν στη θέση του”

Συνεχώς χειροτερεύει η κατάσταση στην Αρμενία, καθώς πλέον οι μάχες στα σύνορα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Αν και δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από τον πόλεμο του Αρτσάχ, το Αζερμπαϊτζάν δείχνει αποφασιμένο να ξαναπολεμήσει την Αρμενία, αφού ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν, με τις “ευλογίες” του Αζέρου Προέδρου, επιτίθεται πλέον ακόμα και σε χωριά στα σύνορα των δύο κρατών.

Παράλληλα, η Ρωσία δείχνει σιγά σιγά να αφήνει στην άκρη τη σχεδόν μετριοπαθή στάση της. Μάλιστα, μέλος της ρωσικής Δούμας ανέφερε χθες ότι οι ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν έχουν ως στόχο και την ίσια τη Ρωσία, και ότι πρέπει “να βάλουν το Αζερμπαϊτζάν στη θέση του”.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίν Ζατούλιν δήλωσε:

“Το Αζερμπαϊτζάν αγοράζει όπλα από την Τουρκία και το Πακιστάν και αναρωτιέται κανείς γιατί οι Αρμένιοι οπλίζονται, γιατί η Ρωσία δίνει όπλα στην Αρμενία; Θεωρώ απαραίτητο να σημειώσω ότι οι πρόσφατες ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν στρέφονται κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει υπογράψει καν το πληρεξούσιο για τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις. Με τις προκλήσεις του, το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί να εμπλέξει τη Ρωσία σε οποιοδήποτε περιστατικό και στη συνέχεια να αμφισβητήσει την παρουσία των ειρηνευτικών δυνάμεων. Η Ρωσία, το Ιράν και η Αρμενία πρέπει να βρουν μαζί τρόπους για να «βάλουν το Αζερμπαϊτζάν στη θέση του”.

Share
Translate »