Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΞΥΛΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ – Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αρκετοί εγκλωβισμένοι Αλγερινοί τραυματίστηκαν μετά την παρέμβαση της τουρκικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μετά τη διεξαγωγή διαμαρτυρίας καθώς οι αρχές απαιτούν να εκκενώσουν το αεροδρόμιο και να γυρίσουν στην πατριδα τους.

Οι αγανακτισμένοι Αλγερινοί επιβάτες παρέμειναν κολλημένοι εκεί για αρκετές ημέρες σε θλιβερές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών, παιδιών και ακόμη και ασθενών που είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στην Τουρκία.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις κατέφυγαν στον εκφοβισμό μετά από διαμαρτυρία που διεξήγαγαν οι αλγερινοί ταξιδιώτες οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν ακούσια στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μερικοί από τους οποίους περίμεναν αναχώρηση από τις 17 Μαρτίου, αλλά η τουρκική αστυνομία επιτέθηκε με απόλυτη αδιαφορία και άρχισε να κυνηγά τους απελπισμένους Αλγερινούς στο αεροδρόμιο.

Πηγή των αλγερινών αερογραμμών Air Algerie αναφέρει ότι η εταιρεία διέκοψε όλες τις πτήσεις της, τόσο εμπορικές όσο και εκείνες που σχετίζονται με την εκκένωση, και ότι ο προγραμματισμός νέων πτήσεων επαναπατρισμού παραμένει εντός των αρμοδιοτήτων του Πρωθυπουργού, σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές.

Επιπλέον τόνισε ότι οι αλγερινές αερογραμμές είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν το ταξίδι και να μεταφέρουν εκείνους που έμειναν στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, οι οθόνες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δείχνουν ότι η πτήση προς Αλγερία έχει καθυστερήσει 60 ώρες και δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέο πρόγραμμα πτήσεων, είτε από την αλγερινή είτε από την τουρκική αεροπορική εταιρεία.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα