ΞΥΛΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ – Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Αρκετοί εγκλωβισμένοι Αλγερινοί τραυματίστηκαν μετά την παρέμβαση της τουρκικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μετά τη διεξαγωγή διαμαρτυρίας καθώς οι αρχές απαιτούν να εκκενώσουν το αεροδρόμιο και να γυρίσουν στην πατριδα τους.

Οι αγανακτισμένοι Αλγερινοί επιβάτες παρέμειναν κολλημένοι εκεί για αρκετές ημέρες σε θλιβερές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών, παιδιών και ακόμη και ασθενών που είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στην Τουρκία.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις κατέφυγαν στον εκφοβισμό μετά από διαμαρτυρία που διεξήγαγαν οι αλγερινοί ταξιδιώτες οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν ακούσια στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μερικοί από τους οποίους περίμεναν αναχώρηση από τις 17 Μαρτίου, αλλά η τουρκική αστυνομία επιτέθηκε με απόλυτη αδιαφορία και άρχισε να κυνηγά τους απελπισμένους Αλγερινούς στο αεροδρόμιο.

Πηγή των αλγερινών αερογραμμών Air Algerie αναφέρει ότι η εταιρεία διέκοψε όλες τις πτήσεις της, τόσο εμπορικές όσο και εκείνες που σχετίζονται με την εκκένωση, και ότι ο προγραμματισμός νέων πτήσεων επαναπατρισμού παραμένει εντός των αρμοδιοτήτων του Πρωθυπουργού, σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές.

Επιπλέον τόνισε ότι οι αλγερινές αερογραμμές είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν το ταξίδι και να μεταφέρουν εκείνους που έμειναν στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, οι οθόνες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δείχνουν ότι η πτήση προς Αλγερία έχει καθυστερήσει 60 ώρες και δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέο πρόγραμμα πτήσεων, είτε από την αλγερινή είτε από την τουρκική αεροπορική εταιρεία.

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

F35 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ RAFALE – Η Ελλάδα θέλει και τα δύο μαχητικά

Η Πολεμική Αεροπορία θέλει αδιευκρίνιστο αριθμό F-35 συμφωνά με πληροφορίες απο προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις με την παραγγελια να ξεκινάει την στιγμη που θα αρχισουν να προσγειώνονται μαζικά τα νεα F16 Viper της ΠΑ.

APACHE οπλισμένα με Spike NLOS: «Γροθιά στα δόντια» των εχθρικών οχημάτων

Το επιθετικό ελικόπτερο AH-64 Apache, κατα την γνώμη μας...