Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ” – Σοκαρισμένοι οι Αμερικανοί με Κινεζικό πύραυλο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Κίνα δοκίμασε τον Αύγουστο έναν νέο πυρηνικό υπερηχητικό πύραυλο.

Ο υπερηχητικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τον κινεζικό στρατό έκανε τον γύρο του πλανήτη σε διάστημα χαμηλής τροχιάς πριν επιταχύνει προς τον στόχο του, ανέφερουν πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Αν και ο πύραυλος έχασε τον στόχο του κατά περίπου είκοσι μίλια, η δοκιμή κατέδειξε την προηγμένη διαστημική ικανότητα της Κίνας και αιφνιδίασε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η δοκιμή έδειξε ότι η Κίνα είχε σημειώσει πολύ μεγαλή πρόοδο στα υπερηχητικά όπλα και κυριώς μεγαλύτερη απ’ ότι πίστευαν οι αμερικανοί αξιωματούχοι.

“Δεν έχουμε ιδέα πώς το έκαναν αυτό”, αναφέρει μία εκ των πηγών των Financial Times.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας, ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων.

Σε αντίθεση με τους βαλλιστικούς πυραύλους, οι υπερηχητικοί είναι ευέλικτοι και δεν ακολουθούν σταθερή τροχιά, καθιστώντας τους πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να αναχαιτιστούν.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα