LNA: Η Τουρκία επεκτείνει τον έλεγχό της στη δυτική Λιβύη

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι η Τουρκία επεκτείνει τον έλεγχό της σε ολόκληρη τη δυτική Λιβύη και εφοδιάζει με όπλα στρατιωτικές δυνάμεις για την ανάκτηση των νοτιοδυτικών πόλεων.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Al-Mismari ανέφερε ότι η Τουρκία κινητοποιεί λιβυκές και ξένες δυνάμεις για να επιτεθούν στη Σύρτη και να ελέγξουν την πετρελαϊκή περιοχή του Αλ Χιλάλ.

Όπως είπε, ο λιβυκός στρατός παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στη Σύρτη και στην Al-Jufra και τόνισε ότι ο πραγματικός πόλεμος διεξάγεται μεταξύ του λιβυκού λαού και των Τούρκων, τους οποίους χαρακτήρισε εισβολείς.

Ο Al-Mismari κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου, Μουσταφά Σανάλα, ότι συμμετέχει σε αμφιλεγόμενη εκστρατεία που αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης στη Γενική Διοίκηση και στον λιβυκό λαό.

- Advertisement -

Αρνήθηκε την ύπαρξη ξένων δυνάμεων, μισθοφόρων ή Ρώσων της Wagner στις πετρελαιοπηγές και τις εγκαταστάσεις της Λιβύης.

«Εξακολουθούμε να είμαστε προσηλωμένοι στην κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν υπάρχει απάντηση από την άλλη πλευρά, την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA)», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του LNA υποστήριξε ότι «πρέπει να ενωθούμε για να εκδιώξουμε τους Τούρκους εισβολείς από τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι «ο στρατός της Λιβύης αγωνίζεται για την ειρήνη και την προστασία του λαού μας».

Ο Al-Mismari υποστήριξε ότι η Τουρκία επιδιώκει να ελέγξει τους φυσικούς πόρους της Λιβύης, λέγοντας ότι δισεκατομμύρια λιβυκά δηνάρια έχουν κλαπεί και μεταφερθεί λαθραία στην Άγκυρα.

Σημείωσε ότι, εάν συνεχιστεί η τρέχουσα κρίση, η κυριαρχία θα μεταφερθεί στην Άγκυρα, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από κανέναν ελεύθερο Λίβυο πολίτη.

- Advertisement -
Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR