17.4 C
Athens
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΑΜΕΡΙΚΗΞΕΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ

ΞΕΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας απο την Γερμανία για την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών...

Βαριές απειλές και αισχρές τοποθετήσεις του Ακάρ κατά της Ελλάδας

Με βαριές απειλές κατά της Ελλάδας ξεκίνησε τις δηλώσεις...

Το Ιπτάμενο Τάνκερ Boeing 767 παρουσιάστηκε στο ΓΕΑ

Συνεχίζει να υπάρχει απο ότι φαίνεται το ενδιαφέρον του...

ΛΙΒΥΗ: «Σφαλιάρα» των ΗΠΑ σε Ερντογάν και Ντμπεϊμπά

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και συγκεκριμένα το State...

Ο Diosdado Cabello, πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και υπαρχηγός του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, του κυβερνώντος κόμματος της λατινοαμερικανικής χώρας, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος ήταν πίσω από την αποτυχημένη μισθοφορική εισβολή πάνω από ένα μήνα πριν συμβεί.

Ο Cabello παρουσίασε τις λεπτομέρειες της συνωμοσίας στις 28 Μαρτίου στην εθνική τηλεόραση της Βενεζουέλας. Ωστόσο, η παρουσίαση, η οποία αποδείχθηκε εκπληκτικά προοικονομική, λεπτομερής και ακριβής, δεν τράβηξε σχεδόν καθόλου την προσοχή των μέσων ενημέρωσης εκείνη την εποχή.

Στο πρόγραμμα, ο Cabello βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλους πίνακες και ένα γράφημα με φωτογραφίες και ονόματα που δείχνουν τους περίπλοκους δεσμούς ανάμεσα σε φιγούρες της αντιπολίτευσης, αποστάτες από το στρατό, αποθέματα όπλων στην Κολομβία και τρεις «gringo» Αμερικανούς στη μέση, οι παράγωντες ονομάστηκαν «Yordan», «Lut» και «Aro».

Ο “Yordan” αποκαλύπτεται ότι δεν είναι άλλος από τον Jordan Goudreau, τον πρώην πρασινομπερέ του αμερικανικού στρατού και ιδρυτή της Silvercorp USA. Ο Καμπέγιο παρουσιάζει πολλές φωτογραφίες του στρατιώτη που έγινε μισθοφόρος, και αναφέρει το όνομα Silvercorp.

Αναφέρονται επίσης λεπτομέρειες για τους δεσμούς της Silvercorp με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido, καθώς και για τις ύποπτες απόπειρες του ηγέτη της αντιπολίτευσης να προσλάβει μισθοφορική δύναμη για να ξεκινήσει εισβολή από την Κολομβία για να «απελευθερώσει» τη Βενεζουέλα.

«Χωρίς αμφιβολία [η Silvercorp] είναι μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε άλλες. Είναι μια κάλυψη για τη CIA », υποστηρίζει ο Cabello. «Η αλήθεια είναι ότι η Silvercorp USA χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση παράνομων επιχειρήσεων σε διάφορες χώρες του κόσμου, ειδικά για τη χρηματοδότηση ομάδων μισθοφόρων και την αποσταθεροποίηση των νόμιμων κυβερνήσεων», προσθέτει.

Ο Cabello συνεχίζει να δείχνει ότι οι αρχές έχουν πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή δύο άλλων Αμερικανών, οι οποίοι αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν πρώην οι πρασινομπερέδες Luke Denman και Airan Berry.

Οι δύο Αμερικανοί συνελήφθησαν από τις ειδικές δυνάμεις της Βενεζουέλας την περασμένη εβδομάδα, και αργότερα αποκάλυψαν σχέδια για απαγωγή του Προέδρου Maduro και μεταφορά του στις Ηνωμένες Πολιτείες για δίωξη για κατηγορίες λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Το φάσμα των πληροφοριών που παρείχε ο Cabello ήταν εκτεταμένο και περιελάμβανε λεπτομέρειες σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ της συνωμοσίας και πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας και πολιτικούς της αντιπολίτευσης, καθώς και φωτογραφίες μεμονωμένων ηθοποιών, λεπτομέρειες για τις πρόσφατες αλληλεπιδράσεις τους και πληροφορίες για τα οχήματά τους και το που ζούσαν.

Ο Jordan Goudreau ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχημένη εισβολή στις 4 Μαΐου, δημοσιεύοντας ένα βίντεο από το σπίτι του στη Φλόριντα σχετικά με μια “εξελισσόμενη” επιχείρηση.

Ο Goudreau ισχυρίζεται ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaido υπέγραψε συμβόλαιο 213 εκατομμυρίων δολαρίων με την Silvercorp και υπονόησε ότι ο αυτοανακηρυγμένος «προσωρινός πρόεδρος» φάνηκε να παρακάμπτει τη συμφωνία, αναγκάζοντας τους μισθοφόρους να συλλέγουν δωρεές από Βενεζουελάνους μετανάστες της που ζουν στην Κολομβία.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κολομβίας συνεχίζουν να αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την συνωμοσία. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «ευθύνη» του υπουργείου Εξωτερικών να μεταφέρει τους δύο υπηκόους των ΗΠΑ στην πατρίδα τους με βενεζουελανική συνοδεία.

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ