Ξεκίνησε η μεγάλη άσκηση «ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 23» στην Κύπρο

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
Photo by army.gov.cy

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΦ «Άρχισε στις 09 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου 2023, η Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2023». Είχε προηγηθεί από 05 έως 09 Ιουνίου 2023, σε επίπεδο Επιτελείων, η θεωρητική εξέταση του Συστήματος Συναγερμού του ΓΕΕΦ, σκοπός του οποίου είναι η σταδιακή κινητοποίηση των Μονάδων και σχετιζόμενων με την άμυνα και ασφάλεια κρατικών φορέων και υπηρεσιών, υπό το συντονισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΚΥΠΣΕΑ) του Υπουργείου Άμυνας, ώστε η Εθνική Φρουρά να αχθεί σε μέγιστο επίπεδο ετοιμότητας για ανάληψη αποστολής. 

Η  άσκηση είναι ευρείας κλίμακας και θα διεξαχθεί σε όλη την ελεύθερη επικράτεια της Κύπρου, με τη συμμετοχή Διοικήσεων, Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Μονάδων της Εθνικής Φρουράς. 

PHOTO: ΓΕΕΦ

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα εξεταστούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η μετατροπή τους σε οδηγίες και διαταγές σε περίοδο έντασης, κρίσης και επιχειρήσεων, η παροχή υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας καθώς και η διεξαγωγή αντικειμένων μικρής και μεσαίας κλίμακας άνευ πυρών, σε σενάρια που προσομοιάζουν τις πραγματικές συνθήκες. 

ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 22 Photo by army.gov.cy

Στην άσκηση, συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς ενώ σε φάσεις της έχουν προσκληθεί έφεδροι και εθνοφύλακες. Συμμετέχουν επίσης, κρατικοί φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην παροχή υποστήριξης στην Εθνική Φρουρά, υπό το συντονισμό της ΚΥΠΣΕΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ας ελπίσουμε ότι τα Ελληνικά μαχητικά θα ξανα βρεθούν στους Κυπριακούς ουρανούς στα πλαίσια της άσκησης, θα ήταν μια πολύ σημαντική προσθήκη στα πλαίσια του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR
Exit mobile version