Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ξεκαθαρίζει για East Med ο Νίκος Αναστασιάδης

Ξεκαθαρίζει για East Med ο Νίκος Αναστασιάδης

0
Ξεκαθαρίζει για East Med ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης
Photo by European People's Party

Την συνέχιση των διαδικασιών για την κατασκευή του αγωγού East Med επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρει πως η Κύπρος, η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν διενεργήσει μελέτες για τη βιωσιμότητα του έργου και πως ο αγωγός αποτελεί έργο κοινής ωφέλειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με αφορμή τα όσα λέγονται για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EastMed), επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Η πολιτική βούληση και απόφαση των τριών κρατών, Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου ελήφθη υπό την αίρεση των μελετών οικονομικής βιωσιμότητας, υποθαλασσίων μορφολογιών βυθού που θα καθιστούσαν εφικτό ένα ανάλογο εγχείρημα σε σχέση πάντοτε και με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ο αγωγός EastMed έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. ως έργο κοινής ωφελείας, αφού συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, γι’ αυτό εξάλλου το κόστος μελετών ανελήφθη από τα Ευρωπαϊκά ταμεία.

Είναι λυπηρό γιατί κάποιοι επιχαίρουν γιατί τάχα ματαιούται η εκτέλεση του έργου. Οι Κυβερνήσεις των χωρών που εμπλέκονται αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επεξεργαστεί, σε περίπτωση που το έργο θεωρείται ανέφικτο για τους όποιους λόγους, εναλλακτικές λύσεις.

Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υλοποιηθούν κατά τον προσφορότερο τρόπο, προς όφελος του καλώς νοουμένου συμφέροντος του λαού της Κύπρου και των φίλων συνεργαζομένων κρατών,» αναφέρει για τον αγωγό East Med ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Exit mobile version