Σαουδική Αραβία διέψευσε Ερντογάν Τουρκία UAVs, ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: “Εκείνος έκανε πρόταση για UAVs, όχι εμείς”, NEMESIS HD

ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: “Εκείνος έκανε πρόταση για UAVs, όχι εμείς”

Η Σαουδική Αραβία διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ερντογάν σχετικά με αίτημα αγοράς τουρκικών UAVs.

Μάλιστα, Τούρκος πολιτικός αναλυτής δήλωσε στο Arab Weekly ότι έγινε ακριβώς το αντίστροφο. Δεν ζήτησε, δηλαδή, η Σαουδική Αραβία τουρκικά drones αλλά η Τουρκία έκανε στο Ριαάντ σχετική πρόταση.

Πηγές από τη Σαουδική Αραβία ανέφεραν ότι ο ίδιος ο Ερντογάν, πριν από τρεις μήνες, προσπάθησε να πουλήσει στρατιωτικά UAVs στη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Σαουδάραβα Βασιλιά Salman bin Abdulaziz.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς, που στο παρελθόν υπήρξε και πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, επιβεβαίωσε ότι ο Ερντογάν ανέκαθεν προσπαθούσε να πουλήσει drones στο Ριάντ σε μια προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Μιλώντας στο Arab Weekly, ο Γιακίς είπε: “Ο Ερντογάν με την άφιξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο ένιωσε να απομονώνεται ακόμη περισσότερο. Αυτό τον ώθησε να επανεξετάσει τους υπολογισμούς του και να αλλάξει στάση προς τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.”

Share
Translate »