Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΞΕΦΤΙΛΑ!! ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ NAVTEX ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ & ΠΕΡΙΟΧΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το τουρκικό ναυτικό έστειλε ένα μήνυμα αποτελούμενο από ένα εθνικιστικό σύνθημα στη Μεσόγειο Θάλασσα για να το δει η Ελλάδα.

Το μήνυμα είχε τη μορφή ονομάτων που δόθηκαν σε θαλάσσιες περιοχές όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις, πάνω στο NAVTEX, το σύστημα πλοήγησης που χρησιμοποιείται για την παροχή προειδοποιήσεων και προβλέψεων για τη δραστηριότητα των πλοίων και τις καιρικές προγνώσεις.

Τέσσερις περιοχές στα νότια της Κρήτης ονομάστηκαν «Ne», «Mutlu», «Türküm» και «Diyene», μια φράση του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ που είχε χρησιμοποιηθεί στην ομιλία για τη 10η επέτειο της τουρκικής δημοκρατίας που σημαίνει «Πόσο χαρούμενος είναι αυτός που λέει “είμαι Τούρκος”».

Η κίνηση έγινε με εντολή του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε το OdaTv.

Νωρίτερα, ως μέρος των εορτασμών της άλωσης, αξιωματούχοι της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας είχαν απαγγείλει το surah al Fatih («κατάκτηση») στην Αγία Σοφία.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα