ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ: Μεγάλος κίνδυνος πολέμου με τη Ρωσία

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο κίνδυνος να ξεσπάσει κατά λάθος πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης είναι μεγαλύτερος και από την εποχή του ψυχρού πολέμου, δήλωσε ο Στρατηγός Νικ Κάρτερ, αρχηγός του γενικού επιτελείου άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνέντευξή του στο Times Radio.

“Απλά νομίζω ότι βρισκόμαστε σε έναν πιο ανταγωνιστικό κόσμο απ’ ότι πριν 10-15 χρόνια. Και νομίζω ότι η φύση του ανταγωνισμού μεταξύ κρατών και μεγάλων δυνάμεων, οδηγεί σε μεγαλύτερες εντάσεις και ότι η ένταση είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε”, δήλωσε ο Στρατηγός Κάρτερ.

“Όταν μεγαλώναμε, ήταν ένας διπολικός κόσμος. Δύο μπλοκ: Σοβιετική Ένωση και Δύση. Μετά πήγαμε σε μια περίοδο όπου ήταν μονοπολικός και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εξ ολοκλήρου την υπεροχή.

Και νομίζω ότι βρισκόμαστε τώρα σε μια περίοδο που είναι πιο πολυπολική, και σε έναν πολυπολικό κόσμο με ανθρώπους που ανταγωνίζονται για διαφορετικούς στόχους και διαφορετικές ατζέντες, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος έντασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοια πράγματα γαι τα οποία συζητάμε” είπε μεταξύ άλλων.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version