Σε μία αδικαιολόγητη δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Γιώργος Τσίπρας στη Βουλή για την άμυνα της χώρας λέγοντας ότι η «Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός» δημιουργώντας χαμό στο πανελλήνιο.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας που είναι αναπληρωτής τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα Εθνικής Άμυνας δήλωσε στην Βουλή:
«Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός.
Πολύ πρόσφατα απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου – αλλά και άλλων Τούρκων αξιωματούχων παλιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά, απάντηση είναι ότι οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνδέθηκαν με την κυριαρχία μας αλλά δεν έκαναν την παραμικρή νύξη για το δικαίωμα στην άμυνα. Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι δεδομένη, συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν αλλάζει με καμία αγορά οπλικού συστήματος».
Η δήλωση αυτή έγινε κατα την διάρκεια της συζήτησης για την αμυντική θωράκιση της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης ζήτησε εξηγήσεις απο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Επιμένετε: Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός; Για αυτή την παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός»
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες σημαντικές δηλώσεις που αυτην την ώρα γίνονται στη Βουλή.

