Στην πόλη Al-Hasakah (Αλ-Χασάκα), οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και δυνάμεις του «Διεθνούς Συνασπισμού» διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, εν μέσω Τουρκικών απειλών για νέα εισβολή στην περιοχή αλλά και βομβαρδισμών από Τουρκικά μη-επανδρωμένα (UAV).
Συγκεκριμένα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων (SOHR) ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού και οι SDF διεξήγαγαν και διεξάγουν κοινές ασκήσεις με βαρύ οπλισμό όπου αυτήν την φορά φαίνεται να είναι και αρκετά πιο «διακλαδικές».
Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποίηθηκαν όχι μόνο εν μέσω απειλών αλλά και χτυπημάτων Τουρκικών UAV εναντίον θέσεων του SDF που έχουν αρχίσει να πληθαίνουν καθημερινά.
Από τις αρχές του 2023, τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εξαπολύσει συνολικά έξι πλήγματα σε περιοχές της Συρίας που κατέχει η «Αυτόνομη Διοίκηση στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, AANES».
Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των επιθέσεων των Τουρκικών UAV σε συνολικά έξι σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).
Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων, υπήρξαν απώλειες αμάχων καθώς μια γυναίκα δολοφονήθηκε απο την Τουρκική επίθεση και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.
Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!
