Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΟΥ LNA ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ GNA

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), υπό την ηγεσία του αρχιστράτηγου Χάφταρ, πραγματοποίησαν την Παρασκευή τρεις αεροπορικές επιδρομές με στόχο διάφορες θέσεις της αντίπαλης κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη ανέφερε τοπική στρατιωτική πηγή.

“Οι αεροπορικές δυνάμεις της Λιβύης διενήργησαν τρεις αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις των στρατιωτικών ομάδων [GNA] στον οικισμό Αμπού Κουραίν και στην κοιλάδα Ζαμσάμ”, ανέφερε η πηγή.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε αφού μια μεγάλη ομάδα στρατιωτικών οχημάτων της GNA εντοπίστηκε αφήνοντας τη βορειοδυτική πόλη Misrata προς την κατεύθυνση του χωριού al-Heisha και της κοιλάδας Zamzam για να επιτεθεί στο LNA, πρόσθεσε η πηγή.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του LNA, κ. Ahmad al-Mismari, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Haftar απέκτησαν τον έλεγχο πολλών πόλεων στη δυτική Λιβύη, προσθέτοντας ότι αυτά τα εδάφη ήταν τώρα ελεύθερα και ασφαλή “μετά την απέλαση τρομοκρατών”.

“Ανακοινώνουμε ότι οι γενναίες δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, με τη βοήθεια του Θεού, κατάφεραν να καθαρίσουν τις περιοχές της al-Assah, al-Jameel, Riqdalin και Zaltan από τον έλεγχο της πολιτοφυλακής της GNA και των συριακών μισθοφόρων τους” Ο Μισμαρί είπε.

Στις 19 Μαρτίου, η GNA εξέφρασε την υποστήριξή της για τη διεθνή έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην αραβική δημοκρατία, η οποία επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στο ψήφισμα 2510 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο προβλέπει την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ των εμπλεκομένων στη σύγκρουση κομμάτων στο έδαφος της Λιβύης.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα