Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΒΟΛΗ SPIKE NLOS ΑΠΟ APACHE: Καταστροφή εχθρικού στόχου στα 32 χιλιόμετρα!

ΒΟΛΗ SPIKE NLOS ΑΠΟ APACHE: Καταστροφή εχθρικού στόχου στα 32 χιλιόμετρα!

0
ΒΟΛΗ SPIKE NLOS ΑΠΟ APACHE: Καταστροφή εχθρικού στόχου στα 32 χιλιόμετρα!
PHOTO: USAF

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε φωτογραφία ενός επιθετικού ελικοπτέρου AH-64E Apache του αμερικανικού στρατού οπλισμένο με δύο ισραηλινούς πυραύλους Spike NLOS.

Οι λεπτομέρειες δόθηκαν σε δελτίο τύπου την Τετάρτη, ανακοινώνοντας ότι ο νέος ισραηλινός πυραύλος Spike του αμερικανικού στρατού ολοκλήρωσε μια επίδειξη τον περασμένο μήνα στην Αεροπορίκή βάση Eglin στη Φλόριντα από στην 780η μοίρα δοκιμών του αμερικανικού στρατού.

Η εκτέλεση της βολής του Spike NLOS έγινε σε στόχο χωρίς οπτική επαφή, απο ελικόπτερο AH-64E Apache του Αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

“Η ομάδα μας συνεργάστηκε στενά με το στρατό για να διασφαλίσει ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά και ότι η επίδειξη θα ήταν επιτυχής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δοκιμάσαμε ένα νέο οπλικό σύστημα εδώ στη βάση Eglin”, δήλωσε η Amanda Hargett, μηχανικός της 780 μοίρας δοκιμών του αμερικανικού στρατού.

Η επίδειξη είχε διάρκεια 4 ημέρες. Την τελευταία ημέρα της επίδειξης το AH64 Apache εκτόξευσε το Spike NLOS από 32 χιλιόμετρα απόσταση, δηλαδή τη maximum εμβέλεια, και σημείωσε ένα καταστροφικό χτύπημα σε ναυτικό στόχο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ισραήλ για την προμήθεια του συγκεκριμένου πυραύλου, ο οποίος θα εξοπλίσει τα Apache της Αεροπορίας Στρατού και έχει ήδη παρουσιαστεί στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών εδώ και μερικούς μήνες.

Η προμήθεια του συγκεκριμένου πυραύλου θα προσδώσει τεράστιο πλεονέκτημα στον αντιαρματικό αγώνα του Έβρου αλλά και στις αεροναυτικές επιχειρήσεις του Αιγαίου, καθώς τα ελληνικά Apache θα μπορούν να χτυπήσουν τόσο χερσαίους στόχους όσο και ναυτικούς με πολλαπλάσια εμβέλεια απ’ ότι είχαν την ικανότητα με τους πυραύλους HELLFIRE.

ΠΗΓΗ: Geopolitiki.com

Exit mobile version